Personen- en familierecht

Personen- en familierecht Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
NiveauIntroductie
Kosten 385,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Overzicht

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je ... Volledige omschrijving

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker

Programma

Onderwerpen: huwelijk (vereisten, gevolgen; buitenlandse huwelijken) geregistreerd partnerschap echtscheiding, (kinder-, partner-)alimentatie, verdeling huwelijksgemeenschap draagkrachtberekening TREMA internationale aspecten gezag en omgang ... Volledig programma

Docent

mevr. mr. C.A.Th. Philipsen advocaat bij De Waal & Zumpolle Advocaten in Utrecht Meer informatie over docent

Keurmerken

Inschrijven

Beschrijving

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

In het Personen- en familierecht krijg je met uiteenlopende zaken te maken: echtscheiding, alimentatie, draagkrachtberekeningen, gezag en omgang etc.Tijdens deze basiscursus krijg je een uitgebreide introductie en leer je je weg te vinden in de verschillende werkzaamheden. Na deze cursus weet je ook inhoudelijk meer van deze verschillende onderdelen van het familierecht en kun je in meer gevallen antwoord geven op vragen over familiezaken. De cursus draagt bij tot een beter begrip van de discussies tussen de verschillende partijen en de opspelende emoties. Hierdoor ben je in staat beter en tijdig in te spelen op de situatie.

Na deze cursus kun je (nog meer) een team vormen met de familie advocaat voor wie je werkt, omdat je hem / haar veel werk uit handen kunt nemen. Tijdens de cursus komen veel van de vragen die familierechtcliënten stellen ter sprake. Deze hooggewaardeerde cursus geeft je recente juridische achtergrondinformatie en toelichting over wat dit betekent voor de praktijk. De cursus wordt gegeven door een enthousiaste en betrokken advocaat uit de familiepraktijk, die een praktische vertaling kan maken van inhoud naar de praktijk.

Leerdoelen

Na deze cursus heb je meer kennis van het familierecht en inzicht in de praktijk, waardoor je een zaak optimaler en effciciënter kunt aanpakken en beter kunt samenwerken met de advocaat.

Overige informatie

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Programma

Onderwerpen:

huwelijk (vereisten, gevolgen; buitenlandse huwelijken)

geregistreerd partnerschap

echtscheiding, (kinder-, partner-)alimentatie, verdeling huwelijksgemeenschap

draagkrachtberekening TREMA

internationale aspecten

gezag en omgang

afstammingsrecht (erkenning, ontkenning vaderschap, vaststelling vaderschap)

overige (adoptie, OTS, curatele, onder bewindstelling, namenrecht)

scheidingsmediation

Praktische zaken:

benodigde documenten (o.a. procesreglement);

kosten (toevoeging, honorarium, griffierecht);

doorverwijzing

Docent

  • mevr. mr. C.A.Th. Philipsen advocaat bij De Waal & Zumpolle Advocaten in Utrecht
Deze gegegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 december 2013.