Inspectie van elektrische arbeidsmiddelen

Inspectie van elektrische arbeidsmiddelen Opleiding

AanbiederSTODT Toekomsttechniek
Kosten 295,00
Meer informatie over STODT Toekomsttechniek

Overzicht

Na het doorlopen van de cursus bent u in staat zelfstandig elektrische apparatuur te testen en te controleren met moderne test- en meetapparatuur. Daarnaast wordt u bekend met het testen van onder andere apparatuur met elektronische componenten. U ... Volledige omschrijving

Keurmerken

Doel

Examen + erkend diploma
Inschrijven

Beschrijving

Na het doorlopen van de cursus bent u in staat zelfstandig elektrische apparatuur te testen en te controleren met moderne test- en meetapparatuur. Daarnaast wordt u bekend met het testen van onder andere apparatuur met elektronische componenten. U kunt de resultaten van de inspecties toetsen en verwerken aan de geldende voorschriften.

Theorie

De cursus bestaat uit een dagdeel theorie waarin onder meer de visuele inspectie wordt behandeld en aandacht wordt geschonken aan vaak voorkomende gebreken. Men leert de meetprincipes en de bijbehorende grenswaarden. Ook wordt de vereiste vastlegging en rapportering behandeld.Praktijk

Tijdens het dagdeel praktijk voert men diverse opdrachten uit, zoals het meten van isolatieweerstanden, lekstromen e.d. met de aanwezige meetapparatuur zoals Fluke, Gossen Metrawatt, Nieaf-Smitt. Indien deelnemers metingen willen uitvoeren met eigen apparatuur dan is dit zeer wenselijk.

Medewerkers die belast zijn met het uitvoeren van keuringen van elektrische arbeidsmiddelen (handgereedschappen) conform de norm NEN 3140. Te denken valt hierbij onder meer aan medewerkers van verhuurbedrijven, magazijnmedewerkers, medewerkers van een onderhoudsdienst en andere bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn.

NEN 1010: 2007 + C1: 2008